Ga terug

Sommige werknemers zijn niet te stoppen

28 december 2023

Veel branches hebben te maken met personeelstekort. Dit kan mogelijk opgelost worden door werknemers die hun pensioenleeftijd naderen door te laten werken na de AOW. Hiermee los je een deel van je personeelstekort op en hou je ervaren werknemers binnen je organisatie.

Vier op de tien AOW’ers werken graag door: ga in gesprek met je werknemers over de mogelijkheden

Uit onderzoek is gebleken dat vier op de tien AOW’ers graag doorwerken. Bijvoorbeeld omdat ze onder de mensen willen zijn, geld willen verdienen of behoefte hebben aan regelmaat. Met de motivatie zit het dus wel goed! Daarnaast zijn deze werknemers vaak de meest ervaren krachten in je organisatie. Door AOW’ers in dienst te houden, kun je waardevolle kennis in je organisatie behouden.

Een op de tien werknemers in Nederland is maar liefst 60 jaar of ouder en zal binnen zeven jaar met pensioen gaan. En dat terwijl sommige werknemers misschien niet willen stoppen. Het is daarom verstandig dat je als werkgever in gesprek gaat met werknemers die de pensioenleeftijd naderen. Door met deze werknemers in gesprek te gaan, zullen ze zich gehoord en gezien voelen. Meer informatie over doorwerken na de AOW vind je op ondernemersplein.nl of rijksoverheid.nl/AOW.

Buro 57 B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1992 - 2024 Buro 57 B.V. | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Prijsinformatie | Nieuws | Downloads

Powered by Designpro.nl & Z-IM