Ga terug

Adviseurs en advocaten: 'Ondernemers laten miljarden onbenut'

16 februari 2021

Nederlandse ondernemers laten onnodig miljarden euro’s op de plank liggen. Met meer aandacht voor sociale maar ook ecologische waarde, krijgen bedrijven onder meer gemakkelijker toegang tot financiering. Dat benadrukken zes accountants-, advies- en advocatenkantoren, schrijft De Telegraaf.

De groep lanceert maandag een initiatief om het midden- en grootbedrijf te helpen meer financiële, sociale maar ook ecologische waarde te creëren. Dit zogeheten Purpose Accounting Collective steunt ondernemers om op een redelijk eenvoudige manier waarde te creëren.

De extra maatschappelijke winst biedt ook de mogelijkheid om hun merk beter te presenteren en geeft gemakkelijker toegang tot financiering, aldus Marlon van Dijk, partner bij accountants- en advieskantoor Grant Thornton. Dat is met onder meer advocatenkantoor Bruggink & Van der Velden, merkenbureau Fresh Forward en certificatie-instelling Kiwa oprichter van het initiatief.

Bijvoorbeeld het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of vergroenen van bedrijfsvoering kan een onderneming volgens Van Dijk heel veel geld opleveren.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Buro 57 B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1992 - 2024 Buro 57 B.V. | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Prijsinformatie | Nieuws | Downloads

Powered by Designpro.nl & Z-IM