Ga terug

INVESTEREN IN ZONNEPANELEN BLIJFT FISCAAL AANTREKKELIJK

7 mei 2019

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 voortgezet. Dit hebben minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Snel van Financiën besloten. Door dit besluit blijft het voor huishoudens en mkb-bedrijven fiscaal aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

Looptijd salderingsregeling met drie jaar verlengd

De salderingsregeling houdt in dat eigenaren van zonnepanelen de stroom die zij met zonnepanelen opwekken en terugleveren aan het net, kunnen aftrekken van hun eigen energieverbruik. Hierdoor besparen zij op hun energiebelastingen. De salderingsregeling zou per 1 januari 2020 worden afgeschaft, maar nu is besloten om de looptijd van de regeling met drie jaar te verlengen.

Vanaf 2023 geleidelijk afbouwen

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Dit betekent dat het voordeel op de energiebelastingen voor huishoudens en bedrijven dan elk jaar minder wordt, totdat dit voordeel in 2031 nihil is.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper

Vanaf 2031 krijgen eigenaren van zonnepanelen uitsluitend een vergoeding van de energieleverancier voor de teruggeleverde stroom. Maar volgens de betrokken ministeries is het ook dan nog aantrekkelijk om zonnepanelen te installeren, aangezien deze steeds goedkoper worden.

Meter met dubbel telwerk nodig

De geleidelijke afbouw van de salderingsregeling brengt met zich mee dat het straks voor de Belastingdienst noodzakelijk is dat eigenaren van zonnepanelen beschikken over een meter die de levering en teruglevering van energie afzonderlijk kan meten. Dit wordt een meter met een dubbel telwerk genoemd. Vanaf 1 januari 2023 moeten huishoudens en mkb-bedrijven met zonnepanelen verplicht over zo’n meter beschikken.

Buro 57 B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 1992 - 2020 Buro 57 B.V. | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Prijsinformatie | Nieuws | Downloads

Powered by Designpro.nl & Z-IM